Rozstrzygnięcie II edycji konkursu plastycznego „Zaczarowany świat geometrii”…

mar 8, 2022   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Przedszkole, Rejowiec  //  Brak komentarzy

Za nami rozstrzygnięcie II edycji konkursu plastycznego „Zaczarowany świat geometrii”. Celem konkursu było popularyzowanie geometrii za pomocą plastyki, a także rozwijanie wyobraźni przestrzennej poprzez wypowiedź plastyczną. Organizatorem konkursu było Przedszkole Publiczne Tęczowa Łąka w Jabłkowie – oddział w Rejowcu.
Konkurs cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem wśród naszych przedszkolaków – w sumie wpłynęło 47 niesamowicie twórczych i kreatywnych prac. Dzieci z pomocą rodziców wykazały się ogromną pomysłowością, bowiem każda praca była zupełnie różna. Jury stanęło przed niezwykle trudnym wyborem.

A oto laureaci:
I miejsce – 5/6-latki:
Maja Kaźmierczak
Inga Kubiak
II miejsce
Zuzanna Sławińska
Paula Mendlewska
III miejsce
Maja Napierała
Kalina Nadworna

I miejsce – 3/4 –latki:
Zuzanna Dobroś
Bartosz Łukowski
II miejsce
Bruno Pluciński
Elena Koterba
III miejsce
Maja Wanecka
Maksymilian Włodarzek

Laureatom konkursu gratulujemy!

Ponadto wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy i nagrody ufundowane przez Panią Agnieszkę Skraburską – Dyrektor Przedszkola Publicznego „Tęczowa Łąka” w Jabłkowie.

Serdecznie dziękujemy wszystkim dzieciom i rodzicom za udział oraz pełne zaangażowanie w konkursie. Zachęcamy do udziału w kolejnych konkursach.

Dorota Kozłowska – Włodarzek