mar 15, 2022   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Rejowiec, Szkoła  //  Brak komentarzy

„Raz do roku jest taki dzień, który przemija jak piękny sen. Wszystkie kobiety, panie i matki, w dniu tym dostają pachnące kwiatki.”
W polskim kalendarzu sporo jest dni, które bywają okazją do miłych spotkań czy gestów, a spośród nich taką szczególną datą jest Święto Kobiet. 8 marca – Międzynarodowy Dzień Kobiet – na stałe wpisał się do szkolnego kalendarza, co roku z okazji tego sympatycznego marcowego święta w naszej szkole pojawiają się kwiaty, życzenia i drobne upominki dla małych i tych większych kobiet. Z okazji Dnia Kobiet Samorząd Uczniowski przygotował kartki oraz zorganizował plebiscyt na najbardziej sympatyczną dziewczynę w szkole. Wyboru dokonywali chłopcy. Laureatka plebiscytu została Maja Bajsarowicz z klasy trzeciej. Każda klasa miała też za zadanie przygotować plakat pt.: „Słynna Polka”. Zadania wykonano celująco. W ten wyjątkowy dzień wszystkie kobiety w naszej szkole zostały obdarowane drobnymi prezentami.
W klasach i na szkolnym korytarzu czuć było wyjątkową atmosferę panującą tego dnia.
Z okazji dzisiejszego święta wszystkich Kobietom najserdeczniejsze życzenia dużo zdrowia, szczęścia, wszelkiej pomyślności, uśmiechu, samych słonecznych dni oraz spełnienia najskrytszych marzeń.