Wiersze spod choinki…

gru 21, 2021   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Lechlin, Szkoła  //  Brak komentarzy

Boże Narodzenie to piękne święta, a okres je poprzedzający obfituje w szkołach w różne kiermasze, konkursy. W naszej szkole zorganizowano m. in konkurs recytatorski dla uczniów klas 1-3. Konkurs nosił tytuł,, Wiersze spod choinki ” i odbywał się w każdej z filii. Laureatami konkursu zostali w klasach I : Stanisław Deminiak – Rejowiec, Mateusz Pawlak -Jabłkowo, Maja Kostecka- Lechlin, w klasach II : Kamila Ratajczak-Rejowiec, Gracjan Gruss-Jabłkowo, Gracjan Konieczny – Lechlin, w klasach III : Maja Bajsarowicz-Rejowiec, Filip Kędziora – Jabłkowo, Julia Majchrzak – Lechlin. Na wyróżnienie zasługują : Oliwia Nawrocka, Filip Pawlak, Patrycja Grzelczyk, Marcin Pinkowski, Oliwia Borowiecka, Jagoda Bąkowska z Jabłkowa oraz Jan Mantaj, Wojciech Perła, Julia Słabiak, Franciszek Korczak, Kinga Muszyńska, Oliwia Muszyńska z Lechlina. Dzieci piękną recytacją oddały nastrój nadchodzących świąt.

Justyna Graczyk