Spotkanie z policją…

wrz. 14, 2021   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Przedszkole, Łosiniec  //  Brak komentarzy

08 września 2021r. w naszym przedszkolu w Łosińcu odbyło się spotkanie z policją. Tematem spotkania było utrwalenie z dziećmi zasad ruchu drogowego oraz przypomnienie zagadnień dotyczących bezpieczeństwa dzieci w przedszkolu i w domu. Podczas spotkania funkcjonariusz przybliżył przedszkolakom zadania, jakie najczęściej wykonują policjanci podczas służby, a także omówił zagadnienia związane z ruchem drogowym. Dzieci miały możliwość obejrzeć wyposażenie, które policjanci używają w swojej pracy. Następnie wytłumaczył jak należy zachować się w kontaktach z obcymi ludźmi, jak dbać o bezpieczeństwo własne i innych oraz do kogo zwracać się o pomoc w sytuacji zagrożenia. Dzieci z dużym zainteresowaniem słuchały rad i wskazówek zaproszonych gości. Na pamiątkę spotkania wszystkie dzieci otrzymały elementy odblaskowe. Na zakończenie wizyty przedszkolaki wręczyły policjantom podziękowanie.”

V. O.