Półkolonia letnia „TropiMy naturę”…

sie 14, 2021   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Jabłkowo, Lechlin, Rejowiec, Szkoła  //  Brak komentarzy

W wakacyjny poniedziałek, 5 lipca, Stowarzyszenie Edukacyjne TĘCZA przy wsparciu finansowym Miasta i Gminy Skoki rozpoczęło półkolonię letnią pt. „TropiMy naturę”. Zajęcia zostały zorganizowane dla 70 uczestników w szkole w Jabłkowie, w Lechlinie i Rejowcu. Tego lata zaprosiliśmy dzieci w niezwykłą podróż ścieżkami natury, by poznać jej najskrytsze sekrety. Dzieci podczas wspólnych spotkań zaprzyjaźniły się ze światem natury i za jego pośrednictwem poznały prawa przyrody, zamienili się w odkrywców i nauczyli się chronić przyrodę oraz jej naturalne zasoby. Ponadto uczestnicy rozwinęli swoje umiejętności plastyczne, pobudzili swoją pomysłowość i wyobraźnię. W czasie półkolonii na uczestników czekało dużo zabawy, przy której sporo się nauczyli, gdyż zajęcia prowadzone były metodami aktywizującymi grupę, z wykorzystaniem technik twórczego myślenia, zajęć kulinarnych oraz zajęć ruchowych, zaplanowanych na świeżym powietrzu.