Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2020/2021…

czerwiec 29, 2021   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Lechlin, Szkoła  //  Brak komentarzy

Uroczystość zakończenia roku szkolnego 2020/2021 w naszej szkole tradycyjnie rozpoczęła się mszą św. odprawioną przez ks. proboszcza Sławomira Komorskiego. Następnie wszyscy zgromadzeni przeszli do szkoły. Tam nastąpił dalszy ciąg uroczystości, którą poprowadzili uczniowie: Amy Malczewska i Jakub Dobrochowski. Pan Piotr Wiśniewski, kierownik filii, oficjalnie rozpoczął spotkanie witając serdecznie przybyłych, także w imieniu Pani Sławomiry Kędziory, dyrektora szkoły. Następnie nadszedł moment wręczenia przez wychowawców wyróżniającym się w nauce uczniom świadectw, a ich rodzicom listów gratulacyjnych. Wśród uczniów kończących rok szkolny z wyróżnieniem znaleźli się:
Klasa I:
 Jakub Dobrochowski
 Ewelina Kubiak
 Julia Owczarzak
Kolejnym punktem było wyróżnienie uczniów, którzy rzetelnie i z zaangażowaniem pracowali w różnych formach aktywności jakie oferowała nasza szkoła. Były dyplomy za udział i pracę w samorządzie szkolnym, kole tanecznym, kole przyrodniczym, kole języka angielskiego i bibliotece szkolnej. Wszyscy nagrodzeni mogą być z siebie dumni, bo to naprawdę wspaniałe osiągnięcie, wynik trudu i pracowitości.
Wyjątkowym podsumowaniem uroczystości było pożegnanie uczniów klasy VI i Pani Haliny Bauzy, dla których był to dziś ostatni dzień w murach naszej szkoły. Uczniów pożegnaliśmy życzeniami płynącymi z głębi serca, szczerze życząc, aby podejmowali nowe wyzwania kierując się takimi wartościami jak prawda, dobro, szczerość i przyjaźń oraz obdarowując ich upominkami. Pani Halina Bauza została pożegnana w imieniu wszystkich rodziców i uczniów przez przewodniczącą Rady Rodziców p. Judytę Malczewską. Ponadto uczniowie klasy VI, kończący szkołę z wyróżnieniem, powiesili swoje zdjęcia w naszej galerii.
Po zakończeniu uroczystości uczniowie wraz z wychowawcami rozeszli się do klas, gdzie nastąpiło wręczenie świadectw pozostałym uczniom oraz pożegnanie z wychowawcami, którzy życzyli wszystkim wspaniałych przygód i udanego, bezpiecznego wypoczynku.