Międzynarodowy Dzień Tańca…

kw. 30, 2021   //   Autor: Maciej   //   Kółko taneczne  //  Brak komentarzy

Święto wszystkich tancerzy i miłośników tańca oraz jubileusz 10-lecia Stowarzyszenia Edukacyjnego TĘCZA skłonił mnie do zrobienia podsumowania naszej tanecznej działalności. Wszyscy, którzy mnie znają wiedzą, że taniec i muzyka są bliskie mojemu sercu i tę pasję staram się przekazać wszystkim, który uczęszczali i uczęszczają na zajęcia, które organizuje w naszych szkołach. Działam od 10 lat, prowadząc zajęcia taneczne dla młodszych, młodzieży i dorosłych. Na zajęciach uczestnicy doskonalą swoje umiejętności, poznają technikę nowych figur, ćwiczą tematy taneczne, postawę, sposoby prezentacji na parkiecie. Oprócz typowo tanecznych technik, wykonują ćwiczenia usprawniające, kształtują swój słuch muzyczny, podnoszą poziom samoakceptacji. Grupy taneczne przez ten okres przygotowały wiele układów tanecznych, które prezentowaliśmy podczas różnych uroczystości szkolnych, gminnych czy powiatowych, zapewniając sobie i widzom dużo emocji, zabawy, radości i szczęścia. To niezapomniana przygoda, dająca mi wiele satysfakcji, energii i motywacji do dalszych działań. Życzę wszystkim miłośnikom tańca niesłabnącego zapału w doskonaleniu swoich umiejętności oraz satysfakcji i radości z każdego tanecznego ruchu.