Pierwszaki w bibliotece…

Paź 3, 2019   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Jabłkowo, Szkoła  //  Brak komentarzy

Dziś naszą bibliotekę odwiedzili najmłodsi szkolni czytelnicy. To ich pierwsza wizyta w nowej roli pierwszaków. Do tej pory korzystali ze zbiorów naszej biblioteki jako przedszkolacy. Miejsce to jest im więc bardzo dobrze znane. Wspólnie przypomnieliśmy zasady wypożyczania i poszanowania książek, wyjaśniliśmy do czego służy zakładka i ustaliliśmy ogólne zasady zachowania się w bibliotece. Mali goście chętnie dyskutowali o swoich ulubionych książeczkach i ich bohaterach. Pani Anita pokazała pierwszakom półki na których znajdują się ich pierwsze szkolne lektury. Uczniowie zainteresowaniem przeglądali nowe i pięknie wydane książki, które będą czytać ze swoją panią w szkole i rodzicami w domu. Na spotkania w bibliotece umówiliśmy się w każdy wtorek. Na zakończenie wizyty dzieci otrzymały zakładki do swoich pierwszych lektur. Pierwszaki już wiedzą, że w bibliotece nie można się nudzić.

A. C.