Wyjazd nad morze…

Lip 9, 2019   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Jabłkowo, Lechlin, Rejowiec, Szkoła  //  Brak komentarzy

Zakończenie roku szkolnego corocznie w szkołach prowadzonych przez Stowarzyszenie Edukacyjne TĘCZA w Jabłkowie jest obchodzone w sposób szczególny. Jest to czas podsumowania całorocznej pracy dyrekcji, grona pedagogicznego i uczniów oraz ogłoszenia wyników uzyskanych w nauce. Tegoroczna grupa wyróżniających się w nauce uczniów potwierdziła poziom nauczania w Szkole Podstawowej w Jabłkowie, dlatego też Prezes Stowarzyszenia Edukacyjnego TĘCZA p. Sławomira Kędziora nagrodziła tych uczniów w sposób szczególny. Po raz kolejny był to wyjazd nad morze, który odbył się 26 czerwca pod opieką p. Justyny Graczyk, p. Marleny Nogaj, p. Anity Czechowskiej i p. Joanny Tomczak. Uczniowie nie kryli zaskoczenia, zadowolenia oraz szczęścia z otrzymanej nagrody. Pani Prezes nie zapomniała też o uczennicy, która swym zachowaniem i postawą wobec innych, a także postawą FAIR PLAY również zasłużyła na nagrodę.  Zaopatrzeni w stroje kąpielowe, koce, ręczniki i wakacyjne gadżety wyruszyliśmy wcześnie rano. Ustka przywitała nas upałem i prawdziwie wakacyjną pogodą. Szalone zabawy trwały do godzin popołudniowych. Następnie udaliśmy się na obiad i zakupowe szaleństwo pamiątek. Żegnaliśmy Ustkę w pełnym słońcu, żałując że czas tak szybko biegnie. Zadowoleni, pełni emocji wracaliśmy do domu. Uczniowie zgodnie stwierdzili, że wycieczka była bardzo udana, grupa świetnie się zintegrowała i nabrała motywacji do osiągnięcia bardzo dobrych wyników w nowym roku szkolnym. Dziękujemy!