Uroczyste zakończenie roku szkolnego 2018/2019…

Cze 25, 2019   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Lechlin, Szkoła  //  Brak komentarzy

Uroczystość zakończenia roku szkolnego 2018/2019 w naszej szkole tradycyjnie rozpoczęła się mszą św. odprawioną przez ks. proboszcza Sławomira Komorskiego. Następnie wszyscy zgromadzeni przeszli do szkoły. Tam nastąpił dalszy ciąg uroczystości, którą poprowadziła uczennica: Zuzanna Marks. Pan Piotr Wiśniewski, kierownik filii, oficjalnie rozpoczął spotkanie witając serdecznie przybyłych, którym odczytał list jaki skierowała do całej społeczności szkolnej dyrektor szkoły Pani Sławomira Kędziora. Następnie nadszedł moment wyróżnienia uczniów, którzy rzetelnie i z zaangażowaniem pracowali w różnych formach aktywności jakie oferowała nasza szkoła. Były dyplomy za udział i pracę w samorządzie szkolnym, kółku recytatorskim, kółku języka angielskiego, Klubie Ortograffiti i bibliotece szkolnej. Kolejnym punktem było wręczenie statuetek najlepszym przedmiotowcom. Wśród wyróżnionych klas znalazły się: klasa IV – najlepsi sportowcy, klasa V – najlepsi artyści. Następnie uczniowie, którzy zdali egzamin na kartę rowerową otrzymali swój pierwszy tak ważny i istotny dokument upoważniający ich do poruszania się w ruchu drogowym. Kolejnym punktem uroczystości było wręczenie przez wychowawców wyróżniającym się w nauce uczniom świadectw, a ich rodzicom listów gratulacyjnych. Wśród uczniów kończących rok szkolny z wyróżnieniem znaleźli się:
Klasa I:
 Jagoda Grygiel
 Maciej Siódmiak
 Martin Smak
Klasa II:
 Nina Stotko
Klasa III:
 Marcel Biedny
 Amy Malczewska
 Wiktoria Włodarczak
Klasa IV:
 Jakub Bezulski
 Jakub Dobrochowski
 Ewelina Kubiak
 Julia Owczarzak
 Maria Rakocy
Klasa V:
 Marcel Dziechciar
 Julia Kowalewska
Wszyscy nagrodzeni mogą być z siebie dumni, bo to naprawdę wspaniałe osiągnięcie, wynik trudu i pracowitości. Doceniła to także Pani Sławomira Kędziora Prezes Stowarzyszenia Edukacyjnego TĘCZA, która dodatkowo nagrodziła uczniów wyróżniających się w nauce jednodniową wycieczką nad morze. Podziękowano także Rodzicom, którzy aktywnie wspierali nasze działania i niejednokrotnie pomagali wychowawcom w codziennym życiu szkoły.
Wyjątkowym podsumowaniem uroczystości było pożegnanie uczniów klasy VI, dla których był to dziś ostatni dzień w murach naszej szkoły. Pożegnaliśmy ich życzeniami płynącymi z głębi serca, szczerze życząc, aby podejmowali nowe wyzwania kierując się takimi wartościami jak prawda, dobro, szczerość i przyjaźń. Na pamiątkę absolwenci otrzymali pamiątkowe dyplomy i upominki.
Po zakończeniu uroczystości uczniowie wraz z wychowawcami rozeszli się do klas, gdzie nastąpiło wręczenie świadectw pozostałym uczniom oraz pożegnanie z wychowawcami, którzy życzyli wszystkim wspaniałych przygód i udanego, bezpiecznego wypoczynku.