Przyjaciele i sympatycy akcji Góra Grosza!

Lut 13, 2018   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Rejowiec, Szkoła  //  Brak komentarzy

Uczniowie naszych szkół kolejny raz przyłączyli się do akcji charytatywnej Góra Grosza. To już XVIII edycja zbierania monet i przekazywania ich na pomoc dzieciom, które z różnych przyczyn nie mogą wychowywać się we własnym domu. Koordynatorem akcji był Samorząd Szkolny. W tym roku grosze zbierali uczniowie w Rejowcu, Jabłkowie oraz wychowankowie z Oddziału Specjalnego w Pawłowie. Poszczególne klasy rywalizowały ze sobą w ilości zbieranych monet, by w efekcie wszystkie grosze utworzyły sporą Górę Grosza. Segregacją i liczeniem pieniędzy zajęli się, pod czujnym okiem pani Ilony Dembińskiej – Wilk, uczniowie klasy IV, V i VI z Rejowca. Ważenie i pakowanie profesjonalnie wykonali czwartoklasiści. Niezmiernie miło jest nam ogłosić, że dzięki Waszemu zaangażowaniu zebraliśmy w sumie 18883 grosików, co daje 423,82 zł. ! To dowodzi, że warto być wolontariuszem i bezinteresownie pomagać innym. Macie Wielkie Serca, gratulujemy!

A. C.