Edukacja kulinarna Smaki świata… « Stowarzyszenie Tęcza

Edukacja kulinarna Smaki świata…

Sty 20, 2018   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Edukacja kulinarna, LOWE  //  Brak komentarzy

Oferta edukacji kulinarnej Smaki świata została przygotowana dla osób chcących pozyskać nowe kompetencje w zakresie umiejętności kulinarnych i zdobycia umiejętności sporządzania potraw z różnych rejonów świata. Celem działania edukacji kulinarnej jest podjęcie przez uczestników programu LOWE nowego wyzwania życiowego jakim jest uczenie się dla dobrego życia i w środowisku naturalnym poprzez wspólne gotowanie/pieczenie oraz przygotowanie zbioru przepisów kulinarnych i nabycie nowych kompetencji, w tym kelnerskich, umożliwiających podejmowanie dodatkowych działań, stworzenia nowych możliwości, zaangażowania w życie lokalnej społeczności, jej integracji, a także umacniania więzi z otoczeniem. W ramach zajęć planuje się spotkania z kucharzami, kelnerem i dietetykiem. Warsztaty prowadzone w styczniu, lutym i marcu odbywają się w poniedziałki w Jabłkowie, natomiast warsztaty zaplanowane na kwiecień, maj i czerwiec odbywać się będą w środy w Lechlinie.