Umiem i wiem, bo rodzice głośno mi czytają… « Stowarzyszenie Tęcza

Umiem i wiem, bo rodzice głośno mi czytają…

Paź 22, 2017   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Jabłkowo, Przedszkole, Rejowiec  //  Brak komentarzy

Nawyk czytania i zapał do książek należy kształtować od najmłodszych lat. Dlatego drzwi naszych szkolnych bibliotek zawsze stoją otwarte dla wszystkich tęczowych wychowanków. Tym bardziej cieszymy się, gdy w biblioteczne progi zawitają przedszkolacy. Pragniemy, by nasi milusińscy zaprzyjaźnili się z książką, by czytanie nie sprawiało im problemów w szkole, a kojarzyło się tylko z przyjemnością, radością i szczęśliwym dzieciństwem. Dlatego Drodzy Rodzice i Nauczyciele, nie zmarnujmy szansy naszych pociech! Czytajmy głośno swoim dzieciom w domu, w przedszkolu i w szkole. Czytanie zbliża, czytaj więc dziecku 20 minut dziennie, codziennie. Szkolną bibliotekę odwiedzają i książeczki wypożyczają dzieci z rejowieckiej grupy Motylki oraz grupy Mróweczki , a w Jabłkowie przedszkolacy z grupy Pszczółki i grupy Słoneczka.

Anita Czechowska