Wyniki konkursu fotograficznego…

Lis 16, 2016   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Jabłkowo, Lechlin, Rejowiec, Szkoła  //  Brak komentarzy

Konkurs fotograficzny pod hasłem Piękna moja Mała Ojczyzna został rozstrzygnięty. Był on jednym z zaplanowanych zadań w ramach projektu edukacyjnego Tu jest moje miejsce, tu jest mój dom… realizowanego w naszej szkole w tym roku szkolnym. Celem konkursu było m.in. rozwijanie poczucia przynależności do małej ojczyzny, kształtowanie dumy ze swojej miejscowości, uwrażliwienie uczniów na walory przyrodnicze i turystyczne najbliższej okolicy oraz doskonalenie umiejętności fotograficznych. Przedmiotem prac mogły być krajobrazy, zabytki, pomniki przyrody, miejsca pamięci. Do koordynatorów konkursu napłynęło dziewięć bardzo ciekawych prac. Jury w składzie: Sławomira Kędziora, Joanna Tomaszewska, Ewa Grzelczyk oraz Małgorzata Przybysz postanowiło nagrodzić następujące prace:

– I miejsce Sandra Westfal – fotografia pt. Jesienny wieczór nad Jeziorem Poznańskim
– II miejsce Oliwia Smykowska – fotografia pt. Kuźnia
– III miejsce Wiktoia Hytra – fotografia pt. Jesienny spacer.

Przyznano również jedno wyróżnienie dla Julii Drewicz za fotografię pt. Słońce nad Lechlinem. Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w tym konkursie, gratulujemy zwycięzcom.

E. Grzelczyk, M. Przybysz