Teatr ?..prawdziwa magia

Mar 13, 2013   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Kółka artystyczne  //  Brak komentarzy

Kto z nas  nie był chociaż raz w teatrze? Pamiętamy  to wzruszenie, kiedy kurtyna idzie w górę i odsłania piękne dekoracje, wśród których pojawiają się bohaterowie przedstawienia? A my, siedząc na widowni, zaczynamy wierzyć, że to co na scenie, dzieje się naprawdę…Prawdziwa magia???

6 marca wszyscy uczniowie szkoły w Rejowcu wybrali się już po raz kolejny  do Teatru im. A. Fredry w Gnieźnie, na spektakl pt. ? Kopciuszek? . Z  zainteresowaniem i  podziwem dla talentu aktorów oglądaliśmy wspaniałe przedstawienie, a w nim  bajeczne kostiumy, rekwizyty, oprawa muzyczna, a także efekty specjalne. To wszystko  sprawiło, że spektakl  zachwycił widownię.  Gromkim aplauzem  nagrodziliśmy  grę aktorów. Ale przecież nie tylko oni zasługują na nasze brawa. Oklaski i podziękowania należą się wszystkim, którzy przygotowali wspaniałe widowisko. Dzięki uprzejmości pana  dyrektora teatru i tym razem mogliśmy przez chwilę poczuć się aktorami , wejść na scenę,  dotknąć rekwizytów z przedstawienia, zajrzeć za kulisy, dowiedzieć się jak powstaje spektakl,  w jaki sposób samodzielnie poruszają się czarodziejskie przedmioty J, bo to wszystko przecież sprawia , że teatr to magiczne miejsce ?.

A. C.