W świątecznym nastroju …

Gru 18, 2012   //   Autor: Maciej   //   Aktualności, Lechlin, Szkoła  //  Brak komentarzy

Piątego grudnia w szkole w Lechlinie odbył się kiermasz świąteczny, na który zaproszono rodziców oraz mieszkańców Lechlina i okolic. Spotkanie rozpoczęło się od przedstawienia jasełkowego pt. ?Niesforna klasa?. W rolę rozkrzyczanych łobuzów, którzy zmieniają swe postępowanie dzięki Aniołowi,  wcielili się uczniowie klasy czwartej.

Po  tym zabawnym i zarazem wzruszającym wprowadzeniu w bożonarodzeniową atmosferę, kierownik szkoły, pan Piotr Wiśniewski, zachęcił rodziców i przybyłych gości do skosztowania przygotowanych na tę okazję wypieków i   poczynienia zakupów. A wśród wystawionych na sprzedaż świątecznych upominków było w czym wybierać! Oko cieszyły m. in.  złote bombki zrobione z modrzewiowych szyszek, ozdoby choinkowe z makaronu, witrażyki ze świątecznym motywem, świece czy misternie wyhaftowane serwetki i anioły. Na podkreślenie zasługuje fakt, że wszystkie wystawione na sprzedaż rzeczy wykonane zostały własnoręcznie przez nauczycieli i osoby zaprzyjaźnione z lechlińską szkołą. Dochód z ich sprzedaży przeznaczony zostanie na potrzeby placówki. Nad organizacją i przebiegiem świątecznego kiermaszu czuwali uczniowie należący do Samorządu Szkolnego i ich opiekunka, pani Katarzyna Rakowska. Mamy nadzieję, że i w przyszłym roku uda się powtórzyć tak sympatyczne spotkanie.

L.Błachowiak